Laivamme lähti klo 17, mutta otimme jo maanantain loman kannalta. Kävimme syömässä (pakko kehua ja mainostaa, Mankkaan Chili's, ihana ja iso vuohenjuustopizza ja kuskille Äijäburgeri. Vaikuttavaa!) Olimme ensimmäisten joukossa autolähtöselvityksessä. Täytyy sanoa, että tällainen laiskanläntä akka nauttii siitä, että saa jonottaa ilmastoidussa autossa kuuman kävelytuubin sijaan. :) 

 

Laivalla on sinänsä kiva matkustaa, koska lapset saavat leikkiä koko matkan ajan. Peliluola vetää heitä puoleensa kuin magneetti ja rahaa palaa just niin paljon, kun vaan antaa isän ja/tai äidin lompakko myöten. Itse en ole suuri laivamatkustuksen fani, koska laivat vaan ovat mielestäni hieman... törkyisiä. Siinä olisi piilokameralle töitä, kun kuvattaisiin sitä, miten kääntelen lakanat peittämään kaikki mahdolliset sängyn laidat ja patjan reunukset. Tiedän, hulluutta, mutta se kulkee suvussa. LP, koodikieltä, jonka vain siskoni ymmärtävät. 

 

Olimme varanneet aamupalat laivalle ja sillä buffetilla saakin vatsansa täyteen. Olimme valmiina iskemään renkaat ruotsalaiseen pikeen. Kuinka ollakaan päästyämme laivasta auton mittaristossa vilkkui häiriö moottorin ohjauksessa, aja välittömästi lähimmälle huoltamolle. Sydämen tykytyksiä ja hyvin pitkää kiusallista hiljaisuutta... Ajoimme Södertäljeen Bilialle ja pääsimme heti huoltoon. Anturit kiinni ja selvisi, että autoon (käytimme auton huollossa ennen matkalle lähtöä) oli laitettu liikaa öljyä. Tämän vuoksi auto ilmoitti vikakoodia. Seitsemän ja puoli desiä imettyä öljyä myöhemmin matka jatkui. Niin, ja lasku, nolla kruunua. Heitimme huoltomiehelle M&M-suklaapussin kiitokseksi ja jatkoimme kohti etelärannikkoa. 

 

Tästä sitten myöhemmin ja kuviakin seuraa jälkikäteen. Nyt Mäkkärin netti hiljenee ja perhe siirtyy viimeisen pyolen tunnin matkan Legolandiin. Hear you!