Täällä sitä möllötellään, Vilnan e-Guest hotellissa. Hämmentävän edullinen hotelli (kaksi yötä koko konkkaronkalta aamupaloineen ja parkkeineen n. 150€) ja näin siisti. Eihän me kyllä majapaikossamme kovin pitkiä aikoja hengata, mutta aina se on mukavampi miellyttävässä paikassa olla. 

 

Aamupäivän vietimme Augustowissa. Menimme joen rantaan, johon oli rakennettu upeat laiturit, vaijerilla toimiva vesihiihtorata ja tietysti terassi. Voisinpa vinkata eräänkin uusmaalaisen pikkukaupungin ottamaan mallia siitä, miten vesistö ja sen rannat piristetään asukkaiden ja turistien käyttöön. Vuokrasimme lasten painostuksesta polkuveneen, jolla suuntasimme ulapalle ihailemaan vesiskootterien leikkiä. Kaukokaipuu vesiskootteriajeluun hyytyi, kun hinnat olivat hunajaiset. Polkuveneilyn jälkeen nautimme kylillä pizzat ja menimme tuhlaamaan viimeiset zlotyt edulliseen olueen. Auton peräkontti sai lisäkuormaa Zywiecistä. Mitä lupauksiin Augustowin kauneudesta tulee, en ihan rankkaisi vanhojen kaupunkien (Krakova ja Wroclaw) veroisiksi, mutta veden läheisyys on tietysti suuri plussa. Puola ei todellakaan kilpaile Suomen kanssa tuhansien järvien maa-tittelistä, joten ranta on aikamoista herkkua näillä hoodeilla. 

 

Ajoimme Marijampolen kautta Vilnaan. Vauhti ei täällä via Balticalla päätä huimaa, keskinopeudet jäävät tosi alhaisiksi. No, perillä kohteessa kuitenkin ihan ihmisten aikaan. Kävelimme Vilnan vanhaan kaupunkiin myöhäiselle päivälliselle ja nautimme Styvuryksen Baltis-oluen. Olut näyttää kuravedeltä, johon on tipautettu sitruuna kellumaan, mutta on ihan hyvää. Erikoista ja vain yhden tuopillisen verran nautittuna hyvää. Kaupunkia emme vielä kovin paljoa kierrelleet, onhan meillä vielä huominen aikaa. Yövymme Vilnassa kaksi yötä nauttien hyvin vaaleasta vanhasta kaupungista. Huomenna nukumme myöhään, lapset pääsevät ajan kanssa kylpyammeeseen ja vietämme autottoman päivän. Perjantaina onkin sellainen etappi edessä, etten vielä edes halua ajatella koko haastetta. Turistipäivitys: ei muita havaittuja suomalaisia. Hyvä niin, omatoimimatkailun paras anti toteutuu.