Jokaisen Puolan reissun jälkeen muistan karvaasti, miten huonot tiet täällä onkaan. Lähdimme aamulla Wroclawista kohti Augustowia. Matkan tekoon käytimmekin sitten koko päivän. Pysähdyimme syömään ostoskeskuksessa (Janki) lähellä Varsovaa. Sitten alkoikin matkan hitain vaihe. Puolitoista tuntia ja n. 20-30 km edettyä matkakilometriä myöhemmin olimme selviytyneet Varsovan reunoilla olevista ruuhkista, jotka osittain johtuivat tietyöstä. Whoaah!  Täytyy sanoa, että yllättävän hyvin lapset jaksoivat koko pitkän matkan. Pihalämpötila oli +32C, joten sinänsä ihan hyvä päivä autossa istumiseen. 

Aikamme kuluksi laskimme lasten kanssa haikaran pesiä. Kahdenkymmenen pesän jälkeen siirryimme veikkailemaan seuraavan vastaan tulevan rekan merkkiä. Jos veikkasi Volvo ja väriksi valkoinen, oli melko varma voittaja. Onneksi lapsia viihdytti myös Apple-konserni tapaan "kun navigaattorissa on 30 km tästä vähemmän, vaihtuu pelaaja." Miten sitä ennen vanhaan selvittiin ilman ilmastointia ja iPadia? :)

 

Nyt olemme huoneistossa, josta en voi sanoa moitteen sanaa. Siisti, edullinen ja ennen kaikkea perheen pyörittämä huoneisto on just passeli. Talon isäntä ei juurikaan puhu englantia, mutta ystävällisyys ja ylpeys vuokrattavasta huoneistosta  huokuu kaikesta. Tykkään! Huomenna menemme tutustumaan Augustowin kaupunkiin, joka nettitietojen mukaan on yksi Puolan kauneimmista. Aika paljon luvattu, ollakseen ikisuosikkini Krakovan ja uuden salarakkaani Wroclawin veroinen. 

 

Ai niin, Suomeen palattuamme välttelemme Italiasta tulleiden kirjattujen kirjeiden lisäksi Puolasta tulleita. Onnistuikohan tutkatolpan kuva vänkäristä, joka hekottelee Juha Vuorisen kirjan tahtiin, hyvin? Tuskin.