Yllätyin siitä, että Saksassa on kaupat sunnuntaisin kiinni. Hämmentävää. Päätimme jäädä toiseksi yöksi Dresdeniin paristakin syystä. Best Western hotelli on siisti ja huoneemme tilava kahden makuuhuoneen lukaali, hinta on edullinen (102€/yö+ 30€ aamupalat ja 5€ parkki), Dresden viehätti ja halusimme olla pelipaikoilla, kun Saksa kohtaa Argentiinan jalkapallon MM-finaalissa. Päätös kannatti, koska yön tunneilla Saksa juhli maailmanmestaruuttaan ja taivas täyttyi ilotulitteista. Kaikkialla viuhuu Saksan liput. Ehkä tänään saan edullisen kypäräkaupan aikaiseksi, kun eilinen voittoisuus pehmentää kauppiasta. :)

 

Päivällä ajoimme läheiselle luonnonsuojelualueelle Basteihin nauttimaan upeista maisemista. Bastein kivitornit ulottuvat 194 m alla laaksossa virtaavan Elbe-joen yläpuolelle. Kuljimme kävelyreitin, joka meni huikeissa maisemissa. Lapset nauttivat, samoin perheenpää, mutta minulla meinasi olla hintsusti jännitystä ilmassa, kun kuljimme siltoja pitkin kivitornien välejä. Kaunista siellä kuitenkin oli, pikkujännitys vain teki retkestä mieleenpainuvamman. Niin, ja lasten mielestä reissun paras asia oli, kun äiti kiljui. En sentään kiljunut, ohjeistin vain opettajamaisesti jälkikasvuani. 

 

Matkustimme taas bussilla Dresdenin keskustaan. Olenkin nyt käyttänyt koko vuoden kiintiön täyteen julkisia liikennevälineitä. Bussit on muuten yllättävän siistit ja meno-paluu perhelippu keskustaan maksaa 8,50€. Menimme nauttimaan myöhäisen päivällisen ja imemään itseemme jalkapallohuumaa. Päivällisen jälkeen singahdimme takaisin hotellille katsomaan palloa. Elmeri kannatti julmasti Argentiinaa, Einari kopioi perässä, minä tietysti Saksaa. Saksahan tämän finaalin vei, joten Elmerillä oli vähän sulateltavaa. Lapset nukkuvat vielä. Kun he heräilevät, menemme aamupalalle, pakkaamme auton ja matka jatkuu Puolaan. Seuraavat päiväkirjamerkinnät siis sieltä.